zaterdag 29 november 2014

Leuke spulletjes gekocht en recept zoôrvleîs

Gisteren bij Streepjes en ruitjes deze spulletjes gekocht, de rode brandweer auto zag ik in de etalage staan, woensdag al. Gisterenmiddag dacht ik er opeens weer aan en snel op de fiets naar Lot, kijken of hij er nog stond en yep, hij stond er nog en nu isie van mij.  Is hij niet gaaf, ben er als een kind zo blij mee.

Natuurlijk kijk je dan nog even wat rond en toen zag ik dit leuke kerst tasje, gemaakt door Annemie de moeder van Lot. O, zo,n cutie past perfect in Caza van Heugten.


Speciaal voor Josè het recept van het enige echte Limburgs zoôrvleîs, maar eerst nog even die lekkere foto. haha, hier smullen we er vanavond weer van.

Neem stooflappen ik had 1200 gram en bak die eerst even aan zodat ze bruin worden, Zelf neem ik royaal, laurierblad (10) en kruidnagel(12), de kruidnagel steek ik altijd in het laurierblad, zodat je ze over het algemeen goed terug vindt.
Dan flink wat warm water (kookt alles sneller) en flink wat azijn (ik doe dit op gevoel , oftewel op proeven), een paar scheppen suiker erdoor, wat peper en zout en laat dit alles een 2 uur op een klein pitje stoven. Na die 2 uur stoven, neem ik een flinke brok peperkoek, snij daar blokjes van en roer die er doorheen zodat het zichzelf bindt. Laat dit dan nog ene uur of 2 stoven, het is gaar als je vlees gaat brokkelen. Trek dan met 2 vorken, het vlees uit elkaar en je zoôrvleîs ik klaar, smullen maar.

vanmiddag mijn besteld pakket opgehaald bij de boerderijwinkel Konings in Nederweert Eind, met streekproducten, leuk om te krijgen en te geven.

Fijn weekend Yvon...

7 opmerkingen:

  1. Ah, oké! Anders dan de mijne, ik vind met ontbijtkoek het weer net wat te zoet naar mijn smaak. Rest doe ik ongeveer hetzelfde alleen gebruik ik ipv gewone azijn - balsamico die ik laat inkoken, dan wordt het wat zoeter. En in het water dat ik erbij giet doe ik een blokje tuinkruidenbouillon. Maar wel ontiegelijk lekker met dit weer. Als je over hebt kun je er ook pasteibakjes mee vullen trouwens, ook keilekker ;-)
    (Goh, waarom vind ik nou alles lekker! Vervelend!! ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha, ik vindt ook bijna alles lekker, ik gooi er zoveel azijn bij dat je de peperkoek niet meer proeft, eerder deed ik er alleen een kwak suiker in ipv peperkoek en bond ik het met maizena en dan had ik vaak meer stoofvlees ipv zoôrvleîs, maar als het vanavond niet opgata heb ik nog een vriezer.

      Verwijderen
  2. En ik laat het vlees al een nachtje trekken in azijn samen met de balsamico azijn. Wordt het nog lekkerder!!!😄

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klinkt ook goed, maar zo deden ze het vroeger niet met balsamico azijn, ik heb gekozen voor het ouderwetse recept,

      Verwijderen
  3. Oh, klinkt lekker Yvon, maar geen recept voor mij.... Ik moet altijd de precieze hoeveelheden weten....
    Is er nog over? Dan kan ik het proeven... hihi...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dit recept heb ik gedeeld yvon,
    bedankt voor het recept
    gr.franca verstegen

    BeantwoordenVerwijderen

Hoi, wat leuk dat je mijn blog hebt bezocht en een bericht achter hebt gelaten...

Liefs Yvon...